Komisija "Nektaru" dala saglasnost za kupovinu "Fruktala"

Bez autora
Sep 12 2011

Kompanija "Nektar" iz Bačke Palanke je od Komisije za zaštitu konkurencije Srbije dobila saglasnost za preuzimanje slovenačkog "Fruktala" čiji je udeo od 93,73 odsto kupila od "Pivovarne Laško". Komisija je saglasnost objavila na svom sajtu, a regionalni poslovni portali danas pišu da "Nektar" treba da dobije još četiri saglasnosti tela nadležnih za zaštitu tržišnog nadmetanja i to iz Slovenije, Makedonije, BiH i Hrvatske. Akcionari "Pivovarne Laško" su na skupštini početkom avgusta odobrili prodaju slovenačkog proizvođača sokova iz Ajdovščine "Nektaru" koji će preuzeti i dugove "Fruktala". Njegovom prodajom "Pivovarna Laško" smanjiće dug prema bankama za 48 miliona evra.

Komisija "Nektaru" dala saglasnost za kupovinu "Fruktala"Kompanija "Nektar" iz Bačke Palanke je od Komisije za zaštitu konkurencije Srbije dobila saglasnost za preuzimanje slovenačkog "Fruktala" čiji je udeo od 93,73 odsto kupila od "Pivovarne Laško".

Komisija je saglasnost objavila na svom sajtu, a regionalni poslovni portali danas pišu da "Nektar" treba da dobije još četiri saglasnosti tela nadležnih za zaštitu tržišnog nadmetanja i to iz Slovenije, Makedonije, BiH i Hrvatske.

Akcionari "Pivovarne Laško" su na skupštini početkom avgusta odobrili prodaju slovenačkog proizvođača sokova iz Ajdovščine "Nektaru" koji će preuzeti i dugove "Fruktala".

Njegovom prodajom "Pivovarna Laško" smanjiće dug prema bankama za 48 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik